Портал Finance.UA перебуває під впливом потужної DDoS-атаки! Заява директора Компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Портал Finance.UA перебуває під впливом потужної DDoS-атаки! Заява директора Компанії

5075
Орієнтовно з 15.30 (за київським часом) 26 жовтня портал Finance.UA піддався масштабній DDoS-атаці і став практично недоступним для користувачів.
Перша хвиля атаки тривала добу й припинилася в 15:00 27 жовтня.
Друга хвиля почалася увечері 28 жовтня (неділя) і поки що триває.
Усім велике спасибі за розуміння ситуації та моральну підтримку.
 


 
Костянтин Леонтьєв про DDoS-атаку на FINANCE.UA, події “до” і наміри
На сьогоднішній день (30.10.2012) фінансовий портал FINANCE.UA продовжує зазнавати впливу DDoS-атаки, що почалася 26 жовтня. Ресурс стає доступним лише на короткий час – атакуючі бачать, що сайт працює, змінюють тактику, і ресурс знову стає недоступний. Зараз технічні служби FINANCE.UA працюють цілодобово для стабілізації роботи сайту.
Костянтин Леонтьєв, генеральний директор ПрАТ “ІНФІНСЕРВІС” офіційно прокоментував ситуацію.
- Звичайно, вже те, що я коментую ці події, скоріше говорить про наше безсилля, ніж силу. Але ми завжди намагалися вести чесний діалог з нашими читачами і, думаю, буде правильно внести ясність і в цю неприємну ситуацію.
Останнім часом до нас надходили дзвінки з анонімними попередженнями і проханнями зупинити частину сервісів або Портал в цілому, зрозуміло, ми не домовилися. Дзвінки припинилися і одразу почалася DDoS-атака.
На сьогоднішній день я схильний думати, що це якась провокація, тому для нас дуже дивно опинитися в одній обоймі з політичними сайтами, які теж зараз атакуються. Курс долара це навряд чи утримає і стабільності в країні такий крок теж не додасть. А закривати нас для “розхитування” цієї самої стабільності теж якось не дуже ефективно. Взагалі, тактика “ламати табло” в розпал матчу виглядає вкрай незграбно. На результат це не вплине, а от що люди подумають – погано прогнозується.
Як перша особа компанії хочу відзначити, що ми не маємо наміру змінювати політику розміщення матеріалів на нашому сайті і ускладнювати формат співпраці з банками та пунктами обміну валют. Технологія відпрацьована роками і вона всіх влаштовує.
Ми вже готуємо заяву в правоохоронні органи з докладним викладенням фактів і описом того, що відбувається. Якщо атака найближчим часом не припиниться або перейде в іншу фазу, ми одразу її передаємо і будемо активно інформувати громадськість про події. Впевнений, що за непрямими ознаками знайти авторів наших проблем буде не складно. Тому є пропозиція відпустити нас і вважати наші здогадки результатом моєї параноїдальної фантазії:)
Також прошу нас зрозуміти читачів, рекламодавців і клієнтів. Коли ситуація стабілізується, ми обов’язково запропонуємо Вам варіанти компенсації простоїв у ці дні. А поки я сподіваюся на Ваше розуміння і дякую за підтримку.
І в кінці, користуючись нагодою, хочу привітати нашу Податкову службу з її професійним святом. Бажаю міцного здоров’я і залізних нервів всім співробітникам цього Органу та успіхів у їх нелегкій справі!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас