Експерти стверджують, що зростання цін на бензин буде поступовим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти стверджують, що зростання цін на бензин буде поступовим

355
Експерти прогнозують плавне зростання цін на роздрібному ринку нафтопродуктів України у зв'язку з підвищенням цін на зовнішньому ринку, але відзначають при цьому, що воно не буде різким через відсутність дефіциту палива.
Прo це на прес-конференції заявив директор Асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України" Леонід Косянчук.
"Зовнішній ринок демонструє підйом, що, звичайно, не може не позначитися на ціноутворенні нафтопродуктів України", - сказав Л.Косянчук.
При цьому він зазначив, що станом на сьогоднішній день на вітчизняному ринку нафтопродуктів палива багато, тому економічно обґрунтоване підвищення цін відстає від реального.
Разом з тим, директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн зазначив, що зростання цін не буде швидким, воно буде поступовим.
"Накопичені великі запаси палива, особливо по дизельному паливу, тому це буде серйозним гальмом на шляху зростання цін", - повідомив С. Куюн.
За прогнозами експертів, на національному роздрібному ринку формуються передумови для незначного подорожчання високооктанового бензину на 5-25 копійок за літр.
За даними консалтингової групи "А-95", середні роздрібні ціни в Україні на паливо станом на 6 вересня 2012 року складають: бензин А-76\80 - 10,27 грн, бензин А-92 - 10,56 грн, бензин А-95 - 10,85 грн, бензин А-95+ - 11,72 грн, дизельне паливо - 9,66 грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас