Росія допоможе Білорусі протистояти санкціям ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія допоможе Білорусі протистояти санкціям ЄС

279
Росія підтримає Білорусь, яка стала об'єктом санкцій Європейського союзу (ЄС) після розгону багатотисячних демонстрацій проти переобрання Олександра Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року, арештів сотень і тюремних вироків десяткам незадоволених. Про це Президент Росії Путін заявив під час свого візиту до Білорусі, передає агентство Reuters.
"Білорусь і Росія будуть координувати зусилля з протидії спробам втручання у внутрішні справи держав-учасниць союзної держави... спробам чинити тиск шляхом введення обмежувальних заходів або санкцій", - йдеться в спільній заяві, яку схвалили Путін і Лукашенко.
Білорусь стала об'єктом санкцій ЄС після жорсткого розгону багатотисячних демонстрацій проти переобрання Олександра Лукашенка на четвертий президентський термін у грудні 2010 року, арештів сотень і тюремних вироків десяткам незадоволеним.
За останній рік Лукашенко випустив з в'язниць більшість опонентів, яких влада називає кримінальними злочинцями. Проте ЄС не поспішає скасовувати санкції проти білоруських чиновників і компаній, заявляючи, що почне діалог з білоруською владою тільки після звільнення всіх політв'язнів.
Зазначимо, що це був перший державний візит Путіна після обрання його на пост Президента Росії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас