Аптекам заборонять продавати ліки дітям до 14 років (АУДІО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аптекам заборонять продавати ліки дітям до 14 років (АУДІО)

783
Державна служба України з лікарських засобів пропонує заборонити продаж лікарських засобів дітям. Про це йдеться на сайті Держлікслужби.
В повідомленні зазначено, що пропонується внести зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31.10.2011 № 723 "Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами" зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.12.2011, якими пропонує встановити вікове обмеження щодо відпуску лікарських засобів в аптечних закладах.
Мета - врегулювання ситуації з неконтрольованим зловживанням лікарськими засобами малолітніми особами. Реалізувати зазначену мету пропонується шляхом встановлення норми, згідно з якою відпуск лікарських засобів дозволяється лише особам, які досягли 14 років.
Виконавчий директор асоціації "ФАРМУКРАЇНА" Денис Шевченко в ексклюзивному аудіокоментарі FINANCE.UA зазначив, що така ініціатива Держлікслужби може перетворитись на фарс. Причина - раніше МОЗ заборонив продаж ліків через інтернет, тому людина, яка не могла вийти з дому, вимушена була відсилати за ліками дитину. Тепер ситуація взагалі зайшла у глухий кут.
Більш детально - в аудіокоментарі Дениса Шевченка.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас