Парламенту України пропонують поширити частину норм закону про міліцію на відомчу охорону НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламенту України пропонують поширити частину норм закону про міліцію на відомчу охорону НБУ

183
Верховній Раді пропонують внести поправки до закону про Національний банк України (НБУ), поширивши частину норм закону про міліцію на відомчу охорону центрального банку.
Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 30 травня (№ 10539). Його ініціатором виступив перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики Юрій Каракай (фракція Партії регіонів).
"Проект закону ... підготовлений з метою правового врегулювання питання охорони об'єктів, збереження коштів і цінностей, які належать Нацбанку, під час їх зберігання, перевезення та інкасації. Прийняття законопроекту є необхідним для створення належних правових умов для виконання НБУ своїх функцій, зокрема, забезпечення охорони цінностей Нацбанку", - вказується в пояснювальній записці.
Згідно з пояснювальною запискою, мова йде про застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів активної оборони та бойової вогнепальної зброї з метою недопущення незаконного посягання або припинення протиправних дій стосовно належних НБУ будівель, споруд, територій, транспортних засобів, валютних цінностей, цінних паперів та іншого майна, забезпечення їх недоторканності, а також на забезпечення особистої безпеки, життя і здоров'я працівників Нацбанку.
"З огляду на те, що умови і межі застосування заходів фізичного впливу, табельної вогнепальної зброї, засобів активної оборони визначені законом України про міліцію, законопроект визначає перелік норм закону про міліцію, якими повинна керуватися відомча охорона НБУ", - відзначається в пояснювальній записці.
Законопроект також пропонує передбачити, що для перевозу цінностей, охорони цінностей та об'єктів НБУ утримує відомчу охорону, озброєну бойовою вогнепальною зброєю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас