У Туреччині припинили показ реклами шампуню з Гітлером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Туреччині припинили показ реклами шампуню з Гітлером

227
Турецьке рекламне агентство Marka призупинило рекламну кампанію шампуню Biomen з Адольфом Гітлером, яка викликала обурення у єврейської громади країни. Про це повідомляє BBC News.
В агентстві заявили, що припинили показ реклами на телебаченні і прибрали ролик з сайту компанії. Як передає видання Hurriyet, співробітники Marka зазначили, що їх рекламна ідея була неправильно сприйнята. "Якби Мустафа Кемаль Ататюрк виступав у цій рекламі замість Адольфа Гітлера, люди б вирішили, що ми над ним сміємося. А коли це Гітлер, вони кажуть, що ми його рекламуємо", - заявив Hurriyet власник агентства Хулусі Деріджі (Hulusi Derici).
Раніше єврейська організація Turk Musevi Cemaati та Головний рабинат Туреччини засудили рекламну кампанію і зажадали від агентства Marka припинити показ реклами. Вони відзначили, що використання образу Гітлера у комерційних цілях є неприпустимим. Рабинат Туреччини також заявив, що "публічне вибачення могло б відшкодувати збиток, завданий цією рекламою суспільній свідомості".
12-секундний ролик з Гітлером був запущений на одному зі спортивних каналів країни минулого тижня. У ролику використані архівні кадри з виступу Гітлера. У рекламі диктатор пояснює, що якщо чоловіки не носять жіночий одяг, вони не повинні і користуватися жіночим шампунем. Тому Гітлер пропонує "справжнім чоловікам" користуватися шампунем Biomen.
Образ Гітлера нерідко використовується в різній рекламі: найбільш часто до нього звертаються німецькі рекламники. Так, Гітлер з'являвся в рекламі виробника капелюхів Hut Weber, презервативів Doc Morris Pharmacies і в соціальній кампанії проти СНІДу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас