Тимошенко готуються відправити у Берлін? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко готуються відправити у Берлін?

4060
Уряд Німеччини веде переговори з Києвом про можливе лікуванні екс-прем'єра Юлії Тимошенко в Берліні.
Про це повідомляє німецьке інформагентство DPA з посиланням на представника уряду ФРН.
"Федеральний уряд веде переговори з урядом України, щоб зробити можливим лікування пані Тимошенко в Німеччині", - цитує повідомлення Укрінформ.
Перебіг подібних переговорів агентству підтвердила і прес-секретар берлінської клініки Charite, лікарі якої обстежили Ю.Тимошенко в Качанівській колонії. "Переговори у цьому напрямку між нашою клінікою і українською стороною ведуться", - сказала вона.
За даними німецької газети Suddeutsche Zeitung, переговори ведуться безпосередньо між адміністрацією Президента України В.Януковича та відомством федерального канцлера А.Меркель. Як пише видання, Київ навіть запевнив Берлін, що хоче створити юридичну основу, щоб зробити можливим лікування українських в'язнів за кордоном. Зі свого боку, керівництво Charite готове прийняти Ю.Тимошенко на лікування в Берліні.
Лікарі берлінської клініки Charite, які оглянули Ю.Тимошенко в Качанівській виправній колонії в лютому, наполягають на негайному лікуванні пацієнтки за межами виправної установи.
За інформацією дочки Тимошенко, у її матері медики знайшли грижу хребта.
За даними української пенітенціарної служби, екс-прем'єр поки відмовляється від лікування в українських медичних закладах.
Як заявив її адвокат Власенко, він буде звертатися до німецьких лікарів з проханням повторного обстеження.
Тим часом перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін в інтерв'ю Укрінформу заявив, що українська влада на даний момент вивчає можливість лікування Тимошенко в Німеччині.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас