Росія не пустить український цукор на свій ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не пустить український цукор на свій ринок

Аграрний ринок
351
Міністерство сільського господарства Російської Федерації пропонує продовжити до кінця 2020 року вилучення цукру з режиму вільної торгівлі з Україною, термін дії якого закінчується 31 грудня 2012 року.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі міністерства.
"Міністр сільського господарства РФ Олена Скринник підтримала низку ініціатив Союзу цукровиробників Росії з регулювання внутрішнього ринку цукру: про збереження чинного мінімального рівня мита на імпорт цукру-сирцю розміром 140 доларів за тонну на період травень-липень 2012 року; про продовження після 31 грудня 2012 вилучення цукру з режиму вільної торгівлі з Україною до кінця 2020 року", - йдеться в повідомленні.
Скринник доручила профільним підрозділам аграрного відомства спільно з Собзцукром в місячний термін внести дані пропозиції в Уряд РФ.
Необхідність вживання цих заходів пов'язана з очікуваним в Росії на рекордний урожай цукрових буряків до 36 млн. тонн і виробництвом цукру обсягом близько 5 млн. тонн.
Цього, за словами Скринник, буде достатньо для задоволення всіх внутрішніх потреб і насичення ринку до початку наступного бурякового сезону (серпень 2012 року). При цьому буде досягнутий граничний показник Доктрини продовольчої безпеки за самозабезпечення цукром (не менше 80%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас