Економіка єврозони повернеться до рецесії в найближчий рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка єврозони повернеться до рецесії в найближчий рік

Казна та Політика
501
Економіка єврозони може впасти в рецесію в найближчі 12 місяців на тлі посилення боргової кризи в регіоні, прогнозують 72% інвесторів, аналітиків і трейдерів, які брали участь в опитуванні агентства Bloomberg
53% респондентів вважають, що на Європу чекає істотне погіршення стану справ у банківському секторі, а 40% учасників опитування впевнені, що наступного року єврозона позбудеться, принаймні, одного члена. 32% вважають, що одна з країн залишить зону євро в найближчі 2-5 років.
51% опитаних впевнений, що рано чи пізно на єврозону чекає розпад, водночас в тому, що це відбудеться вже наступного року, не сумніваються тільки 8%.
51% інвесторів вважає, що в кінцевому підсумку майбутнє єврозони буде пов'язано із загальною бюджетною політикою.
При цьому більше третини респондентів побоюється, що збільшення кризи в Старому світі підірве відновлення всієї світової економіки.
56% опитаних мають намір скоротити інвестиції в євро в найближчі півроку, це стосується також кожного третього представника європейського континенту.
Половина респондентів впевнена, що на зведений індекс найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 чекає падіння.
88% учасників опитування відзначили, що стан економіки єврозони погіршується, при цьому 50% азійських респондентів вважають, що події в Європі стануть причиною глобального економічного спаду. Для порівняння: настільки песимістичний прогноз у Європі та США дають тільки 34% опитаних.
93% аналітиків, що на 8 відсоткових пунктів більше, ніж у травні, переконані, що Греції не вдасться уникнути дефолту, незважаючи на зусилля зі стабілізації бюджету та державного боргу, що вживаються країною, які прем'єр-міністр країни Георгіос Папандреу охарактеризував як "надлюдські".
На дефолт Португалії чекають тепер 56% опитаних - зниження на 3 пункти в порівнянні з травнем. Ставлення до Ірландії також покращилося: 58% експертів сподіваються, що країні вдасться уникнути дефолту, тоді коли всього чотири місяці тому більшість була протилежної думки.
64% впевнені, що Іспанії також не доведеться реструктуризувати заборгованість, приблизно та ж кількість опитаних вважає, що й Італії вдасться минути дефолту.
У благонадійності Франції і Великобританії впевнені понад 90% респондентів.
Майже кожен опитаний охарактеризував кредитоспроможність Греції як "слабку", більше половини сказали те саме стосовно Італії та Іспанії. Для порівняння: 38% респондентів вважають, що кредитоспроможність Німеччини є "чудовою", а 45% - просто "гарною". 53% охарактеризували кредитоспроможність Японії як "середню" або "низьку", 59% так само оцінили кредитоспроможність Франції.
Учасники опитування піддали критиці те, як європейські лідери реагували на виклики, кинуті борговою кризою, лише 11% респондентів зазначили, що схвалені рішення були оптимальні. Для порівняння: дії політиків у США схвалили 67%.
Більше половини опитаних впевнені, що на Європу в найближчі 12 місяців чекає період політичної та громадянської нестабільності.
59% розкритикували федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель (проти 55% у травні), 71% був незадоволений діями президента Франції Ніколя Саркозі.
44% оцінили внесок прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона у справу підвищення поліпшення інвестиційного клімату в країні позитивно, а 42% - негативно. 63% схвалили його політику в цілому.
Bloomberg провів опитування думок серед своїх передплатників цього тижня, в ньому взяв участь 1031 інвестор, аналітик і трейдер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас