Українські банкіри ініціюють контроль за етикою ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банкіри ініціюють контроль за етикою ведення бізнесу

28
Асоціацією українських банків вирішено найближчим часом провести перше організаційне засідання Комітету з банківської етики. Як вже повідомлялось, його створено Радою АУБ минулого тижня. Головою Комітету банкіри обрали Голову Правління АКБ “Укрексімбанк” Олександра Сорокіна. До складу Комітету також увійшли Віце-президент АУБ та Голови Правлінь банків Аваль, ВАБанк, Електронбанк, Креді Ліоне-Україна, Реал-банк, Приватбанк та Укрсоцбанк.
Серед функцій новоствореного Комітету, зокрема, передбачається аналіз та запобігання встановленню банками необґрунтовано високих відсотків за банківськими депозитами та занижених процентних ставок за кредитами, встановленню банками занижених (демпінгових) розцінок на комісійні послуги. Також Комітет слідкуватиме за некоректними діями банків та порушенням професійної етики на міжбанківському кредитному та валютному ринках.
На першому організаційному засіданні банкіри розглянують завдання та методи, основні напрямки і форми діяльності Комітету з банківської етики, розподілять обов”язки.
Як відзначив Президент АУБ Олександр Сугоняко, діяльність такого Комітету сприятиме запобіганню випадкам недобросовісної конкуренції на ринку банківських послуг, утвердженню бізнесової етики, в чому банківська система є лідером.
За матеріалами:
АУБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас