Золото може подорожчати до кінця року мінімум до 1,8 тис. дол за унцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати до кінця року мінімум до 1,8 тис. дол за унцію

Банківські метали
1176
Банківське золото може подорожчати до кінця 2011 року мінімум до $1,8 тис. за трійську унцію, вважають експерти, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".
"Останніми днями з'явилися прогнози західних експертів зростання ціни на банківське золото до $2-2,5 тис. за трійську унцію до кінця поточного року. Якщо не намітиться істотного поліпшення економічної ситуації в світі, такі прогнози, на жаль, можуть виявитися реальністю. Можна очікувати на подальше підвищення цін на золото, поки не з'являться радикальні зміни в економічній політиці, насамперед у США, і не будуть вирішені проблеми країн Євросоюзу", - вважає начальник відділу по роботі з банківськими металами VAB Банку Володимира Піщаний.
За його словами, попит на банківське золото виріс і на українському ринку: у липні 2011 року VAB Банк збільшив обсяг продажу золота на 36% порівняно з відповідним минулорічним періодом.
Збереження тенденції зростання ціни на золото прогнозує і перший заступник голови правління Укрінбанку Світлана Корчинська.
"Ціна на золото буде продовжувати збільшуватися, що підігрівається панікою на ринках через відсутність впевненості в стабільності резервних валют. Попит на банківське золото з фізичним постачанням за останній час істотно виріс, значно випереджаючи пропозицію, оскільки з точки зору населення на даний момент золото є єдиним способом захисту довгострокових заощаджень від ризиків "валютних війн" і політичних факторів впливу на курс валют на тлі недовіри до банків у цілому", - зазначила вона.
"Наразі золото може досить швидко досягти рівня $1,8 тис. за трійську унцію, а до кінця року ми цілком можемо побачити ціну на рівнях, близьких до $2 тис.", - вважає начальник управління по роботі з дорогоцінними металами банку "Хрещатик" Ірина Павленко.
Разом з тим, перший заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін вважає, що поточного року ціна на золото не перевищить позначки в $1,8 тис. за трійську унцію.
"Тенденція до зростання ціни на золото збережеться до кінця поточного року, хоча зростання не буде значним - приблизно до $1,8 тис. за унцію. Подорожчання золота обумовлене нестабільністю ситуації з основними світовими валютами - доларом і євро - і побоюваннями другої хвилі світової фінансової кризи", - сказав він.
За його оцінкою, ралі зростання цін на золото буде сповільнюватися в міру стабілізації ситуації на світових фінансових ринках.
При цьому експерти не виключають можливості глибокої корекції ціни на золото вже в 2012 році.
"Золото переоцінене, і вже наступного року буде падіння цін на цей дорогоцінний метал", - сказав В. Юткін.
"Не виключено, що на тлі загального психозу золото може дійти до певної точки, після чого відбудеться глибока корекція. Не можна виключити, що такий сценарій стане можливим вже наступного року", - вважає В. Піщаний.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас