Джерело: Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер може звільнитися в кінці 2011 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер може звільнитися в кінці 2011 р.

269
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер Тімоті Гайтнер подумує звільнитися в кінці 2011 р., але не буде схвалювати рішення, поки не завершаться дебати навколо боргового ліміту США. Про це пише Reuters, посилаючись на свої джерела.
Гайтнер сказав, що залишиться на чолі міністерства фінансів "в осяжному майбутньому" і ухилився від відповіді на пряме запитання про кар'єрні плани після серії повідомлень у ЗМІ про те, що він подумує піти з адміністрації Барака Обами.
"Я працював тільки на державній службі. Я живу заради цієї роботи. Це єдине, чим я коли-небудь займався, я вірю в це", - сказав Гайтнер. - "У нашої країни багато проблем, і я буду ними займатися в найближчому майбутньому".
Зазначимо, Гайтнер - останній високопоставлений чиновник США з першого складу команди економістів Обами. Главу мінфіну багато критикують й іноді просять піти у відставку, але він зумів заслужити репутацію твердого фінансиста в неспокійний час.
Агентство Bloomberg з посиланням на неназвані джерела повідомило, що серед причин роздумів Гайтнера можуть бути сімейні обставини.
Серед можливих кандидатів для Обами - глава General Electric Джефф Іммельт, який керує однією з консультативних рад Білого дому. Інші можливі наступники Гайтнера - мер Нью-Йорка Майкл Блумберг і глава JPMorgan Chase & Co Джеймі Даймон.
Нагадаємо, Гайтнер протягом усього року попереджав Конгрес про катастрофічні наслідки, якщо законодавці не зможуть підвищити боргової ліміт США з 14,3 трлн дол. За його словами, після 2 серпня Міністерство фінансів без нових позик не зможе оплачувати рахунки країни, включаючи відсотки за держпаперами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас