Лисичанський НПЗ завершив модернізацію для переходу на Євро-4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лисичанський НПЗ завершив модернізацію для переходу на Євро-4

Енергетика
635
Лисичанський нафтопереробний завод (Луганська область, ПАТ "ЛИНІК", входить в структуру російсько-британської компанії ТНК-ВР) завершив модернізацію технологічних установок для повного переходу на випуск бензинів, що відповідають стандартам Євро-4.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба компанії "ТНК-ВР Коммерс" (Київ).
Компанія підкреслює, що НПЗ повністю готовий до роботи за стандартами підвищеної якості і протягом кількох днів почне відвантаження нового продукту на внутрішній ринок для потреб власної збутової мережі і партнерів.
За словами головного керуючого директора "ТНК-ВР Коммерс" Дідьє Казимиро, інвестиційний бюджет у проекти з підвищення якості продукції на Лисичанському НПЗ становить близько 120 млн доларів.
Для переходу на Євро-4 були модернізовані установки гідроочищення дизельного пального та ізомеризації, реконструйовано заводське обладнання, посилені технологічний режим роботи установок риформінгу, каталітичного крекінгу і ізомеризації.
У 2012 році НПЗ може розпочати виробництво бензинів Євро-5, для чого необхідно модернізувати установки з виробництва водню і сірки, а також побудувати установку знесірчення бензинів.
Терміни реалізації цих проектів, як відзначає компанія, будуть залежати від ситуації на українському ринку і можливості отримувати повернення на вкладений капітал.
Як повідомляло агентство, 28 грудня 2010 року Державна служба технічного регулювання продовжила дію стандартів якості бензинів і дизпального, що відповідають вимогам Євро-2 і Євро-3, до 1 липня 2011 р., відклавши таким чином перехід на стандарти Євро-4.
Рішення про перехід з липня на нові стандарти за неофіційною інформацією поки не прийнято.
ТНК-ВР - міжнародний вертикально-інтегрований холдинг, який входить в десятку найбільших приватних нафтових компаній в світі за обсягами видобутку нафти.
Компанія була утворена в 2003 році в результаті злиття нафтових і газових активів компанії ВР в Росії і нафтогазових активів консорціуму Альфа, Аксесс / Ренова (ААР).
ВР і ААР володіють компанією ТНК-ВР на паритетній основі.
"ТНК-ВР Коммерс" управляє активами російсько-британської компанії ТНК-ВР в Україні: Лисичанським нафтопереробним заводом і великою мережею АЗС.
Лисичанський НПЗ є другим за величиною НПЗ в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас