Нафта дешевшає через побоювання сповільнення економіки Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає через побоювання сповільнення економіки Китаю

Енергетика
433
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку в п'ятницю на тлі побоювань інвесторів щодо сповільнення китайської економіки. Про це свідчать дані торгів.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:18 мск знизився на 0,73 долара, або на 0,77%, - до 94, 69 доларів за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent втратила 0,77 долара, або 0,68%, і склала 111,71 долара за барель.
Індекс менеджерів із закупівель виробничих підприємств Китаю знизився в червні до 50,9% з 52% в травні. Показник виявився найгіршим з лютого 2009 року.
"Китай завжди в лідерах зростання, тому його погана статистика за економічними показниками може зробити негативний вплив на ринки", - цитує агентство Bloomberg стратега по сировинних ресурсах Australia & New Zealand Banking Group Ltd. в Сінгапурі Сирин Лім (Serene Lim).
Ціни на нафту знижуються також на даних з ринку праці США, опублікованих напередодні. Кількість первинних заявок на допомогу за тиждень, що завершився 24 червня, скоротилася на одну тисячу до 428 тис., хоча експерти очікували, що показник знизиться до 420 тис.
Розбіжності МЕА і ОПЕК щодо регулювання цін на сировину шляхом додаткових поставок нафти на ринок в обсязі 60 млн барелів продовжують стимулювати зниження котирувань. Перші поставки для ліквідації дефіциту через військової операції НАТО в Лівії почнуться до кінця цього тижня. При цьому Саудівська Аравія в червні збільшила видобуток нафти на 3,2%, що є найвищим рівнем за 32 місяці, відзначають експерти Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас