Чиновники попередньої влади вкрали майже 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновники попередньої влади вкрали майже 1 млрд грн

Кримінал
510
Майже мільярд гривень-саме таку суму вкрали з держбюджету колишні високопосадовці,- так заявляють у генпрокуратурі. Представники ГПУ констатують - проти осіб, які, обіймали вищі посади в органах державної влади, порушили 25 кримінальних справ.
Прокурори різних рівнів до судів подали 28 позовів про відшкодування збитків державі. 8 з них, на загальну суму майже 430 мільйонів гривень, наразі уже задовольнили. Найчастіше колишні посадовці відмивали гроші через проведення тендерів та закупівель державним коштом. Лідером тут став Держкомрезерв, стверджують у Генпрокуратурі. Це відомство попереднi два роки за завищеними цінами купувало дизельне пальне, зерно та цукор. Останні до державних сховищ так і не потрапили.
"Завдяки цим та іншим оборудкам посадовцями Держкомрезерву спільно з відповідними комерційними структурами у держави викрадено майже чверть мільярда гривень бюджетних коштів. Завдяки вжитим заходам на сьогоднішній день державі в особі Держкомрезерву повернуто матеріальних цінностей на суму понад 80 мільйонів гривень", - заявив на телеканалі UBR Михайло Гаврилюк, заступник Генерального прокурора.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас