Fitch підтвердило довгострокові рейтинги UBS і Royal Bank of Scotland — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило довгострокові рейтинги UBS і Royal Bank of Scotland

Казна та Політика
239
Міжнародне рейтингове агентство Fitch в середу підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) швейцарського банку UBS на рівні "A+", британського Royal Bank of Scotland (RBS) - на рівні "A-" зі "стабільним" прогнозом, підвищивши їх індивідуальні рейтинги, передає РИА Новости. Індивідуальний рейтинг UBS підвищився до "B/C" з "C", RBS - до "C" з "C/D".
Одночасно були підтверджені короткострокові РДЕ обох банків на рівні "F1+".
Як відзначає агентство, підвищення індивідуального рейтингу UBS відображає поступове відновлення двох основних напрямів діяльності банку - інвестиційного та управління активами, а також стабільні фінансові показники і мудрий підхід до кредитного та ринкового ризиків.
UBS існує 150 років і веде роботу більш ніж в 50 країнах. Чисельність його працівників становить близько 65 тис. осіб. Штаб-квартири банку розташовані в Базелі і Цюріху. У Росії працює дочірній банк UBS - ТОВ "Ю Бі Ес Банк".
Позитивна рейтингова дія стосовно RBS пов'язана з досягненням відчутного прогресу у виконанні стратегічного плану, а також з поліпшенням показників ліквідності і стабілізацією якості активів, сказано в прес-релізі Fitch.
Royal Bank of Scotland був одним з двох британських банків - поряд з Lloyds Banking Group, що отримали в кризовому 2008 році масштабні вливання державних коштів в обмін на частку в акціонерному капіталі. В даний час держава володіє 84% акцій RBS.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас