Обладнання літака Качинського відключилося до зіткнення із землею? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обладнання літака Качинського відключилося до зіткнення із землею?

Казна та Політика
421
Обладнання польського урядового літака Ту-154, який розбився 10 квітня 2010 року в російському Смоленську, перестало діяти ще до його зіткнення із землею.
Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це заявив депутат опозиційної партії "Право і справедливість" PіS) Антоній Мачеревич сьогодні у Варшаві.
За його даними, обладнання літака перестало діяти, коли машина перебувала на висоті 15 метрів над рівнем злітно-посадкової смуги.
"З дослідження бортового комп'ютера відомо, що тоді перестало діяти електроживлення, і всі механізми цього літака перестали діяти", - сказав Мачеревич, який сьогодні представив другу частину так званої "Білої книги Смоленської трагедії".
"Смоленська катастрофа сталася не тому, що літак вдарився об землю, він ударився об землю тому, що катастрофа мала місце на висоті 15 метрів", - заявив він.
Мачеревич також заявив, що польська влада за день до катастрофи отримала інформацію про можливий теракт, але не вжила жодних заходів для гарантування додаткової безпеки під час візиту Президента Польщі в РФ 10 квітня 2010 року.
Депутат сказав, що очолювана ним група депутатів планує з'ясувати причину "виведення з ладу" літака і презентувати її в кінцевому своєму звіті, оприлюднення якого заплановано на серпень.
Представник PіS додав, що підконтрольні польському уряду служби з самого початку недбало готували квітневий візит Леха Качинського до Росії, де він планував взяти участь у заходах, приурочених 70-й річниці Катинської трагедії.
Як повідомляв УНІАН, учора найбільша опозиційна польська партія PіS, представляючи першу частину "Білої книги Смоленської трагедії", присвяченої відповідальності росіян, звинуватила їх у фальсифікації причин катастрофи.
Голова PіS Ярослав Качинський назвав росіян "головними винуватцями" трагедії тому, що диспетчери не закрили аеродром і дезінформували польських пілотів у правильності курсу зниження.
Водночас він назвав передчасним оцінювати, чи навмисне російська сторона своїми діями намагалася довести до катастрофи польський урядовий літак.
Створена польським урядом комісія з вивчення причин Смоленської катастрофи планує оприлюднити свій офіційний звіт на початку липня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас