Німецькі банки готові пролонгувати грецькі держоблігації на суму 3,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі банки готові пролонгувати грецькі держоблігації на суму 3,2 млрд євро

Казна та Політика
182
Німецькі банки готові брати участь у новій програмі фінансової допомоги Греції і пролонгувати грецькі держоблігації на суму 3,2 млрд євро, повідомив в четвер міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле за підсумками закритої наради з главами німецьких кредитних організацій. Наразі подальші деталі угоди, досягнутої між банками та урядом, невідомі, хоча глава Deutsche Bank Йозеф Акерман заявив, що за основу співробітництва за програмою фінансової допомоги Афінам буде взятий французький план, передає Associated Press.
Нагадаємо, на початку цього тижня банки Франції погодилися на реструктуризацію грецьких боргових зобов'язань через обмін чинних облігацій на нові бонди з віддаленим терміном погашення. За словами президента країни Ніколя Саркозі, французьким банкам будуть запропоновані нові 30-річні держоблігації Греції зі ставкою купона, що дорівнює ставці, під яку Афіни отримують фінансову допомогу від партнерів по єврозоні, плюс премія, заснована на майбутніх темпах зростання грецького ВВП. Тоді ж джерела в німецьких банківських колах повідомили, що банки ФРН вивчають можливість участі в рефінансуванні грецьких зобов'язань за "французькою моделлю".
За даними Bank of International Settlements, німецькі та французькі банки - найбільші утримувачі грецьких держоблігацій.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас