Підставою для позовів до України двох американських компаній на 272,5 млн дол є справа Лазаренка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підставою для позовів до України двох американських компаній на 272,5 млн дол є справа Лазаренка

228
Підставою для претензій до України з боку американських Universal Trading & Investment Co., Inc і Foundation Honesty International, Inc. на суму $272,5 млн є передбачуване ними порушення Україною зобов'язань у цивільних справах, що стосуються вилучення і повернення активів українського екс-прем'єра Павла Лазаренка.
Як повідомляється в оприлюдненому днями проспекті емісії єврооблігацій України, позов було подано 26 листопада 2010 року в Окружний суд штату Массачусетс.
Згідно з документом, на початку квітня Україна звернулася до суду з проханням відкласти термін надання відповіді на позов до 6 червня цього року.
Інші подробиці справи в проспекті відсутні.
Як повідомлялося, в квітні поточного року Міністерство юстиції України планував залучити американську юридичну фірму Dewey & LeBoeuf LLP для захисту інтересів України у згаданій справі. Вартість послуг Dewey & LeBoeuf LLP на 2011 рік оцінювалася в $495 тис.
Dewey & LeBoeuf LLP заснована 1 жовтня 2007 року в результаті злиття фірм Dewey Ballantine і LeBoeuf, Lamb, Greene & MacRae. Є однією з міжнародних юридичних фірм, рекомендованих Посольством України в США, оскільки має достатній досвід у представленні інтересів іноземних держав в судах США і необхідну акредитацію в окружному суді штату Массачусетс.
Лазаренко в серпні 2006 року був засуджений каліфорнійським судом до 9 років в'язниці за відмивання грошей та інші злочини. Він перебував під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско. Потім, як повідомляли українські ЗМІ з посиланням на бюро в'язниць США, термін утримання Лазаренка під вартою був скорочений на 7 місяців - до 11 січня 2012 року.
У червні минулого року міністр юстиції Олександр Лавринович заявив про відновлення роботи з американськими партнерами з метою пошуку можливості повернення коштів, викрадених з державного бюджету країни екс-прем'єром.
А в жовтні представники ряду політичних партій і громадських організацій створили рух "Повернемо гроші Лазаренка в Україну", звинувачуючи владу в самоусуненні від активної участі в американському судовому процесі, в якому США ставлять питання про конфіскацію заарештованих на банківських рахунках за межами України коштів Лазаренка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас