Сисоєва: Українці віддають перевагу депозитам в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сисоєва: Українці віддають перевагу депозитам в гривні

Кредит&Депозит
788
Статистика свідчить про те, що більшість громадян України віддають перевагу депозитам у національній валюті. Про це заявила директор Департаменту фінансової політики Міністерства фінансів Тетяна Сисоєва під час "круглого столу", організованого виданням "Комсомольська правда в Україні".
На питання про ризики при розміщенні депозитів директор Департаменту фінансової політики визначила основні ознаки ризиків. Так, на її думку, чим вищий відсоток, тим вищий ризик.
"Тому кожен визначає свою готовність ризикувати, якщо пріоритетним є рівень прибутковості. Якщо ж банк пропонує більш низький депозитний відсоток, то й у такого банку немає жодних проблем з ліквідністю", - пояснила Сисоєва.
При цьому, за її словами, немає єдиного критерію оцінки. Важливою також є історія банку, зокрема, в період кризи.
"Важливо, щоб банківська система ефективно перенаправляла залучені кредити в економіку країни, щоб через систему кредитування підприємства відновлювали виробництво, щоб люди, котрі працюють на цих підприємствах, отримували заробітну плату, щоб вона поступово зростала. Таким чином грошовий потік нашої країни буде циркулювати всередині країни і сприятиме розвитку як економіки, так і добробуту громадян", - підсумувала директор Департаменту фінансової політики Мінфіну.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас