Повноцінна зона вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює через багато років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повноцінна зона вільної торгівлі між Україною та ЄС запрацює через багато років

300
Глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін в інтерв'ю "Польському радіо" визнав, що повноцінна зона вільної торгівлі між Україною та Європейським союзом - це справа багатьох років.
"Ми разом з нашими європейськими колегами разом відпрацювали формулу, згідно з якою всі спірні позиції розділені на три кластери. Перший, це там, де ми вже зараз можемо знайти компроміс. Сюди належить величезна кількість номенклатури сільгосппродукції, продукції індустріального сектора. Другий кластер - це ті позиції, де ми можемо ввести режим зони вільної торгівлі через два роки, і третій - це більш тривалий термін і вони будуть віднесені до третього кластера відповідно на більш тривалий час", - сказав він.
"Така формула в переговорах працює. Але одночасно я хочу сказати, що президент України дав завдання уряду, яке зараз веде переговори, максимально наблизити терміни підписання угоди. Тому я думаю, що ми трохи модифікуємо підхід України і зробимо все від нас залежне, щоб угода про зону вільної торгівлі з європейським союзом запрацювала швидше", - підкреслив Льовочкін.
Нагадаємо, що за "оптімістічним" прогнозом ЄС, зона вільної торгівлі може з'явитися в 2013 році.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас