Fitch надало єврооблігаціям Укрексімбанку в гривнях рейтинги "B/RR4" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch надало єврооблігаціям Укрексімбанку в гривнях рейтинги "B/RR4"

Казна та Політика
297
Міжнародне рейтингове агентство Fitch надало єврооблігаціям на 2,4 млрд гривень Державного експортно-імпортного банку, який входить до групи найбільших, рейтинги B/RR4.
Про це йдеться в повідомленні Fitch.
"Fitch Ratings надало випуску облігацій Biz Finance PLC (компанія, через яку банк випустив папери) на суму 2 385 050 000 гривень (еквівалент 300 млн доларів) з обмеженим регресом на емітента і з фіксованою ставкою в 11% довгостроковий рейтинг B і рейтинг зворотності активів RR4", - сказано в ньому.
Облігації з терміном погашення в лютому 2014 року, згідно з повідомленням, будуть використані виключно для фінансування депозиту, який номінований, фінансується і погашається в українських гривнях, але розрахунки за яким здійснюються в доларах.
Укрексімбанк має наступні рейтинги: довгостроковий рейтинг дефолту емітента B, короткостроковий B, індивідуальний рейтинг D, рейтинг підтримки "4", рівень підтримки довгострокового B і національний довгостроковий рейтинг AA-(ukr).
Прогноз за довгостроковим рейтингом і національним довгостроковим рейтингом - "стабільний".
Fitch відзначає, що власники облігацій будуть приймати валютний ризик у зв'язку з виплатою в доларах за облігаціями, тому що всі виплати відсотків і основної суми боргу будуть здійснюватися виходячи з обмінного курсу гривні до долара.
Якщо відбудеться падіння курсу гривні в ході терміну угоди, то доларові виплати відсотків і основної суми боргу за облігаціями зменшаться відповідно, таким чином знизивши обсяг первинних вкладень власників в облігації у доларовому вираженні.
Власники облігацій не зможуть отримати виплати з основної суми боргу протягом першого року після випуску, навіть якщо вони можуть мати право вимагати дострокового погашення або прискорення виплат згідно з умовами емісії.
Це зумовлено рішенням Національного банку України, який забороняє вилучення депозитів або вимогу дострокових виплат за депозитами нерезидентами до закінчення одного року з дати депозиту.
Відповідно в депозитній угоді вказується, що мінімальний термін депозиту може становити один рік з дати розміщення згідно з обмеженням чинного українського законодавства, поки ці обмеження залишаються в силі.
Як повідомляло агентство, активи Укрексімбанку на 1 січня склали 73 171, 6 млн гривень, кредитний портфель - 52 094,3 млн гривень, власний капітал - 17 454,3 млн гривень.
2010 банк закінчив із чистим прибутком 51,307 млн гривень, за 2009 рік отримав прибуток 21,124 млн гривень.
100% акцій ПАТ "Укрексімбанк" перебувають у державній власності.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас