ДФМ обрав оцінювачем держпакету "Укртелекому" консалтингову фірму "Острів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФМ обрав оцінювачем держпакету "Укртелекому" консалтингову фірму "Острів"

Казна та Політика
600
Дооцінку державного пакету акцій ВАТ "Укртелеком" у розмірі 92,79% проведе ТОВ "Консалтингова фірма "Острів" (Київ), яке раніше оцінювало "Аеросвіт", Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат окислених руд (КГЗКОР) та Інгулецький ГЗК.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Фонді держмайна (ФДМ) України у понеділок, консалтингова фірма "Острів" визнана переможцем конкурсу з відбору оцінювача, який відбувся 6 січня.
На проведення дооцінки відведено 30 днів. Після отримання результатів ФДМ порівняє їх з пропозицією єдиного учасника конкурсу з продажу держпакету акцій "Укртелекому" - ТОВ "ЕСУ" - і обере більшу вартість.
"Пакет акцій може бути викуплений учасником конкурсу з експертної оцінки лише в тому випадку, якщо вона виявиться вищою за ціну, запропоновану учасником конкурсу. Інакше пакет акцій буде куплений за ціною, запропонованою учасником конкурсу", - пояснили у ФДМ наприкінці грудня минулого року.
Як повідомлялося, українська "дочка" австрійської консалтингової компанії EPIC - ТОВ "ЕСУ" - подала єдину заявку на участь у конкурсі із приватизації "Укртелекому", запропонувавши за держпакет суму лише на 10 грн. більшу за стартову - 10,5 млрд грн. При цьому найбільш вірогідні, на думку ринку, інвестори - російське ВАТ "Мобильные ТелеСистемы" і холдинг "СКМ" Ріната Ахметова - відмовилися від участі в конкурсі, вважаючи українського оператора переоціненим.
Через подання лише однієї заявки ФДМ відмінив процедуру конкурсу і призначив додаткову оцінку держпакету.
За словами керівника департаменту оцінної діяльності фонду Михайла Горяйнова, оцінювач при оцінці вартості "Укртелекому" використовуватиме три підходи: прибутковий, витратний і порівняльний. При цьому останній передбачає оцінку ринкової вартості акцій.
"Острів" працює на ринку консультаційних послуг з 1992 року. Компанія є дійсним членом Міжнародної федерації нерухомого майна FIABCI.
Власником 75%-ї частки у статутному капіталі "Острова" є його глава правління, глава ради Українського товариства оцінювачів Олексій Амфітеатров.
Чистий дохід компанії в 2009 році зменшився у 2,8 рази, порівняно із 2008 роком - до 3,66 млн грн. Чистий збиток за підсумками 2009 року склав 49,8 тис. грн. проти чистого прибутку в 157 тис. грн. роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас