"Українська біржа" має намір за 2011-2012 рр. збільшити кількість користувачів інтернет-трейдингу до 50 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Українська біржа" має намір за 2011-2012 рр. збільшити кількість користувачів інтернет-трейдингу до 50 тис.

Фондовий ринок
534
"Українська біржа" (УБ, Київ) прогнозує збільшення учасників интернет-трейдинга за два подальших роки до 50 тис. в порівнянні з 4,7 тис. рахунків приватних осіб в грудні 2010 року.
Про це повідомив голова біржової ради "Української біржі", генеральний директор інвесткомпанії "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа.
"Кілька тижнів тому відбулась біржова нарада УБ, на якій ми поставили завдання збільшити кількість користувачів інтернет-брокерів до 50 тис. за 2011-2012 роки", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
За словами Мазепи, надалі процес розвиватиметься динамічно, при цьому і біржа проводитиме низку заходів, пов'язаних із популяризацією інтернет-трейдингу, і учасники проводитимуть семінари.
Він нагадав, що кількість рахунків приватних осіб на УБ в 2010 році збільшилась із 1,5 тис. до 4,7 тис., кількість брокерських компаній на біржі вже складає 24 інтернет-брокера.
Разом з тим глава біржової ради підкреслив: хоча ривок в интернет-трейдингу з 1,5 тис. до 4,7 тис. рахунків - це в три рази, в абсолютній цифрі в рамках країни це - мізер.
"Таким чином, з одного боку - є результати, з іншого - є ще хороше поле діяльності для використання креативу і нестандартних рішень, що дозволяють створити цей ринок", - підсумував Мазепа.
Крім того, він повідомив, що наступного року в планах УБ - розширити лінійку продуктів.
Мазепа нагадав, що в Держкомісії з цінних паперів і фондового ринку знаходяться на реєстрації правила торгівлі ф'ючерсами на золото.
Він також додав, що орієнтовно наприкінці зими очікується запуск ще одного нового інструменту - опціону на ф'ючерс на індекс УБ. В першу чергу, це додасть ліквідності на терміновий ринок.
"Якщо поглянути на статистику, то очевидно, що вже зараз ф'ючерс найбільше торгується і є найбільш ліквідним інструментом", - підкреслив Мазепа.
"На наступний рік перед нами стоїть завдання, аби об'єм торгів із ф'ючерсів на терміновому ринку був еквівалентний обсягу торгів на спотовому ринку. Із введенням опціону на ф'ючерс ми, по суті, закриваємо нашу основну лінійку термінових біржових продуктів", - сказав він, зазначивши, що це дасть додаткову ліквідність не лише в торгівлю ф'ючерсами, але і в базовий актив - ті акції, які входять в індекс.
Інвестгрупа "Конкорд Капітал", створена в 2004 році, надає повний спектр інвестиційно-банківських послуг в Україні, Росії і країнах СНД, входить до числа провідних серед українських інвестиційних компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас