"Нафтогаз України" ініціює переобрання голови правління "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" ініціює переобрання голови правління "Укрнафти"

Енергетика
409
Акціонери ВАТ "Укрнафта", найбільшого в Україні нафтовидобувного підприємства, на зборах 25 лютого 2011 року розглянуть питання переобрання голови правління.
За повідомленням компанії у газеті "Урядовий кур'єр", відповідне питання внесене до повістки зборів на вимогу Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".
Крім того, акціонери розглянуть питання реорганізації з ВАТ у публічне АТ, дематеріалізації акцій, вибору охоронця акцій і депозитарію, затвердження річного звіту.
Протягом останніх місяців вартість акцій "Укрнафти" на Українській біржі значно зросла: якщо у вересні акції торгувалися за ціною близько 270 грн. за штуку, то в грудні ціна досягла 595 грн. за шт., що є історичним максимумом (у гривні, в доларовому еквіваленті фіксувалося і вище значення).
Як повідомлялось із посиланням на аналітика інвесткомпанії "Альтана Капітал" Сергія Белясова, зростання акцій "Укрнафти" зумовили чекання відносно прийняття законодавчих заходів, котрі підсилюють контроль над її діяльністю, а також високий спекулятивний інтерес, що дозволило паперам за 10 днів зрости більш ніж на третину.
НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку (Дніпропетровськ), - близько 42% акцій АТ.
Менеджмент "Укрнафти" контролюють структури, дружні акціонерам Приватбанку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас