Попов: Київ візьме 500 млн грн. кредиту в Альфа-банку під 12% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Київ візьме 500 млн грн. кредиту в Альфа-банку під 12% річних

Кредит&Депозит
315
Київська міськадміністрація має намір взяти кредит у сумі 500 млн грн під 12% річних для погашення різниці в тарифах АК "Київенерго" у Альфа-Банку , повідомив голова Київської міськадміністрації Олександр Попов.
"Буде залучено кредит на дуже прийнятних умовах - 12% річних в Альфа-банку. Ми вже маємо їх рішення, і зараз обговорюємо деякі моменти", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів під час відвідування Олександрівської лікарні.
"1,5 млрд грн боргу ми вже заплатили, а решту 500 млн грн ми оплатимо найближчим часом - якщо не в п'ятницю, то в понеділок, але я думаю, що в п'ятницю", - додав О.Попов.
При цьому він нагадав, що з 1 серпня питання регулювання тарифів на житлово-комунальні послуги віднесено до повноважень Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ).
"З 1 серпня різницю в тарифах повинна платити не Київська міськадміністрація, а уряд, тому ми повинні розрахуватися тільки за той борг перед Київенерго, який був до 1 серпня", - підкреслив О.Попов.
Між тим, Київенерго заявило, що сума заборгованості Київської міськадміністрації з різниці в тарифах вже досягла 1,1 млрд грн, при цьому борг самої компанії за спожитий газ складає вже понад 1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас