МАУ готуються продати в потрібні руки? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МАУ готуються продати в потрібні руки?

Казна та Політика
403
Підготовка Фондом державного майна України (ФДМУ) до продажу державного пакету акцій авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") є незадовільною. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, народний депутат (НУ-НС) Олександр Бондар.
Зокрема, відповідаючи на запитання, з якою метою керівництво ФДМ не перешкоджало внесенню до Статуту "МАУ" пункту про пріоритетне право акціонерів на викуп акцій, чим штучно відсікло низку потенційних покупців держпакету "МАУ" від можливості його придбання, О.Бондар відзначив: "З однією метою - продати в потрібні руки". "Єдине, що можна було б зробити це більш професійно. Раніше у Фонді працювало багато професіоналів, які могли це робити, а зараз це робиться бездарно, тому що весь професійний склад був втрачений за час керівництва Фондом Семенюк, і зараз Рябченка", - додав він.
Крім того, О.Бондар не вірить, що пріоритетне право акціонерів "МАУ" на викуп акцій могло з'явитися в Статуті авіакомпанії помилково. "Ні, нічого помилково не робиться", - повідомив він.
Народний депутат вважає, що найправильнішим варіантом було б проведення відкритого конкурсу з продажу державного пакету акцій "МАУ", що дозволило б забезпечити максимальний економічний ефект. "Ну, якщо б він (конкурс - ред.) був оголошений, то, звичайно, все відбувалося б по-іншому" - заявив О.Бондар.
Обраний Фондом держмайна варіант продажу державного пакету акцій "МАУ" О.Бондар назвав адресним. "Ну, звичайно адресний, як ще може бути, якщо один покупець і мінімальна ціна за оцінками експертів", - зазначив він.
Нагадаємо, відповідно до чинного Закону "Про акціонерні товариства" (прийнятий у квітні 2009 р.), переважне право акціонерів на придбання акцій будь-якого акціонерного товариства (приватного чи публічного) може як вноситися, так і не вноситися до Статуту цього акціонерного товариства, в залежності від рішення акціонерів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас