Тігіпко доручив ДПАУ переглянути низку рішень, які негативно впливають на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко доручив ДПАУ переглянути низку рішень, які негативно впливають на бізнес

Казна та Політика
969
Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко доручив Державній податковій адміністрації України (ДПАУ) переглянути деякі рішення відомства, які не узгоджуються, на думку роботодавців, з чинним законодавством і які негативно впливають на підприємницьке середовище.
Згідно з повідомленням прес-служби Федерації роботодавців України (ФРУ), таке доручення С.Тігіпко віддав під час наради у ФРУ за участю представників роботодавців і їх об'єднань, враховуючи пропозиції представників федерації.
Окрім того, під час зустрічі віце-прем'єр доручив провести нараду стосовно пропозицій ФРУ відновити механізм використання податкових векселів при імпорті українськими виробниками устаткування і сировини.
Як відзначає прес-служба, ФРУ також підготувала до наради пропозиції, направлені на вирішення невідкладних питань у сфері оподаткування, зокрема, стосовно внесення змін до закону про держбюджет на 2010 рік в частині використання величини нерозподіленого прибутку при виплаті дивідендів акціонерними товариствами. Окрім того, ФРУ пропонує скасувати або відкликати лист ДПАУ від 15 квітня 2010 року (№ 7466/7/16-1517-04) як таки, що суперечить законодавству. У цьому документі, зокрема, йшлося, що оскільки податковий облік операцій з отримання послуг від нерезидента на митній території України не передбачає окремої сплати ПДВ, то і ПДВ по цих операціях в рядок 2 розрахунки суми бюджетного відшкодування не включається.
Глава ради ФРУ Дмитро Олійник відзначив необхідність об'єднання зусиль уряду, роботодавців і представників профспілок для прийняття максимально погодженого Податкового кодексу з врахуванням пропозицій вітчизняного бізнесу. "Прийняття Податкового кодексу в запропонованій на сьогоднішній день редакції не сприятиме здійсненню тих економічних реформ, які дуже потрібні Україні", - наводить його слова прес-служба федерації.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів планує оприлюднити проект Податкового кодексу на початку червня 2010 року. В той же час, прем'єр-міністр Микола Азарова заявив, що уряд має намір восени поточного року внести на розгляд Верховної Ради нову редакцію документа. Він також спрогнозував, що нова редакція Податкового кодексу набере чинності вже з 1 січня 2011 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас