Мінфін наполягає на відповідальності банків щодо контролю за сплатою податку з доходів фізичних осіб - найманих працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін наполягає на відповідальності банків щодо контролю за сплатою податку з доходів фізичних осіб - найманих працівників

316
Мінфін наполягає на відповідальності банків щодо контролю за сплатою податку з доходів фізичних осіб - найманих працівників. Про це під час презентації Закону України "Про державний бюджет на 2010 р.", заявила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко.
"Передбачається такий напрям, коли банки, які сьогодні виплачують заробітну плату, і згідно з діючим законодавством, контролюють, чи сплачені відповідні соціальні внески згідно тих сум, які виплачуються по з/п., (контролюватимуть сплату податку на прибуток), тому що ми сьогодні бачимо такі ситуації, коли виплачується 2 млн грн заробітної плати, і кладеться в цілому платіжка на сплату податку на доходи фізичних осіб на 1 грн. Ми вважаємо, що потрібно встановити так як це встановлена відповідальність при сплаті до соціальних фондів, - таку ж саму відповідальність встановити банкам щодо контролю по сплаті відповідних податків з доходів фізичних осіб, коли виплачується зарплата", - сказала Т.Єфименко.
Вона також запевнила, що мінфін і ДПАУ "посилить роботу з адміністрування податків, які пов'язані з заробітною платою". Такий крок, за її словами, дозволить вивести з тіньового сектору і залучити до бюджету в якості податкових надходжень значні кошти.
"Ми провели аналіз статистичної інформації, і бачимо, що тільки в Києві сьогодні працює 300 тис. осіб, які отримують мінімальну заробітну плату. Зрозуміло, що якщо взяти все працездатне населення, то ця цифра не відповідає дійсності ... Буде введена відповідальність як з боку роботодавців, так і з боку робітника", - попередила Т.Єфименко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас