Research in Motion увійшла до п'ятірки найбільших виробників стільникових телефонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Research in Motion увійшла до п'ятірки найбільших виробників стільникових телефонів

255
Виробник комунікаторів Blackberry компанія Research in Motion вперше в історії увірвалася в п'ятірку найбільших постачальників мобільних телефонних пристроїв. За останні 5 років місця в першій п'ятірці лідерів ринку незмінно утримували Nokia, Samsung, LG Electronics, Motorola і Sony Ericsson.
Останні два роки Sony Ericsson і Motorola борються з падінням продажів і їх часток на ринку, незважаючи на швидке зростання ринку в цілому. У січні-березні постачання телефонів RIM склали 10,6 млн. штук і компанія зуміла врешті обійти Sony Ericsson, чий показник склав 10,5 млн. апаратів.
Присутність RIM в топ-5 підкреслює стійку тенденцію зростання світового попиту на смартфони, який є рушійною силою глобального мобільного ринку, - сказав аналітик дослідницької компанії IDC Кевін Рестіво.
Motorola, яка була другим за величиною виробником телефонів всього шість років тому, продала лише 8,5 млн. апаратів у минулому кварталі, відставши також від Apple, яка зуміла реалізувати 8,75 млн. iPhone. Всього виробники стільникових телефонів поставили на ринок за I квартал 295 млн. пристроїв, що на 21,7% більше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас