Експерти чекають наступного тижня подорожчання золота на зростанні інвестиційного попиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти чекають наступного тижня подорожчання золота на зростанні інвестиційного попиту

Банківські метали
443
Ціна золота може підвищиться наступного тижня, тому що інвестори шукають "безпечну гавань" на тлі посилення побоювань щодо зростання держборгу і можливості дефолту деяких розвинених країн, повідомило агентство Bloomberg.
Вісімнадцять з двадцяти одного, або 86% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, чекають підвищення вартості дорогоцінного металу наступного тижня. Це найбільш оптимістична позиція з листопада минулого року. При цьому всього два респонденти прогнозують зниження його ціни, і ще один зайняв нейтральну позицію.
Золото подорожчало до рекорду в євро, швейцарських франках і фунтах стерлінгів на цьому тижні після того, як у вівторок, 27 квітня міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий суверенний рейтинг Греції до "викидного рівня" "ВВ+" з "ВВВ+", рейтинг Португалії того ж дня був знижений на два рівні - до "А-" з "А+". В середу довгостроковий кредитний рейтинг Іспанії був знижений до "AA" з "AA+", крім того йому був присвоєний "негативний" прогноз.
"Ситуація в Греції і додатковий тиск на рейтинги деяких європейських країн пояснюють нещодавнє ралі на ринку золота, - заявив брокер Dinosaur Securities Карлос Перес-Санталла. – Незважаючи на те, що великі кошти переводиться в долари, деяка їх частина використовується для вкладення в золото, яке тепер вважають безпечною гаванню".
Минулої п'ятниці більшість (75%) аналітиків чекали підвищення вартості золота на цьому тижні. З понеділка по четвер золото з постачанням в червні подорожчало на 1,2% - до $1167,3 за унцію.
Тижневий прогноз вартості золота, заснований на опитуванні агентства, виправдовувався в 57% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас