Через 5 років росіянам обіцяють повернути чорну ікру (задорого) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 5 років росіянам обіцяють повернути чорну ікру (задорого)

272
Російський ринок чорної ікри буде нормалізований через 5-7 років, заявив керівник Федерального агентства по рибальству Андрій Крайній, передає ІТАР-ТАРС.
"Буде ікра через 5-7 років, але дорога, звичайно, як будь-який продукт, якого мало. Ми ведемо переговори з прикаспійськими державами, але проблема в тому, що ми працюємо на міжвідомчому рівні, і наші рішення носять рекомендаційний характер", - сказав Крайній.
Крайній перебуває в Римі, де обговорює проблему браконьєрства. Вона, за словами Крайнього, складна. "Браконьєрство в багатьох місцях змушене через низький рівень життя і відсутність нормальної роботи. До того ж, на жаль, в цьому беруть участь деякі представники силових структур, що ускладнює боротьбу. Ми підписали План спільних дій з міністерством внутрішніх справ і починаємо проводити спільні рейди", - розповів Крайній.
"Але головне - треба зробити так, щоб люди не купували браконьєрську ікру на базарах і ринках. Якщо ми висмикнемо прилавок і браконьєрові, який свідомо йде на злочин перед законом, ніде буде збувати свою продукцію, то він перестане це робити", - сказав глава Росриболовства. За його запевненнями, "за останні півтора роки ми приблизно в 10 разів понизили і нелегальний вилов і оборот".
Росія стала 16 державою, що підписала угоду про боротьбу з незаконним і нерегульованим виловом риби. Вона була розроблена в рамках ФАО, передає Інформаційний центр ООН. Нещодавно свої підписи під цим документом поставили Австралія, Габон, Перу і Нова Зеландія.
Угода передбачає створення системи відстеження руху риби з моменту її вилову до доставки споживачам. Новий юридично обов'язковий документ фактично закриє для кораблів браконьєрів доступ у порти. Її проект був розроблений експертами держав-членів ФАО і прийнятий на конференції країн-членів ФАО в листопаді 2009 року. Тоді ж в листопаді 2009 року нову угоду відразу ж підписали 11 держав: Ангола, Бразилія, Чилі, Європейська комісія, Індонезія, Ісландія, Норвегія, Самоа, Сьєрра-Леоне, США і Уругвай.
Угода набере чинності на 30-й день після того, як її ратифікують 25 держав. Документ покликаний укріпити заходи контролю в портах і прибережних водах, що включає інспекції на промислових суднах, кораблях і човнах ще до того, як вони причалять до берега, і всебічні перевірки вже в самому порту.
Новий документ має сприяти відновленню до 2015 р. рівня рибних запасів планети.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас