ЄК виступає за "зелений" транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄК виступає за "зелений" транспорт

345
Нова стратегія Єврокомісії передбачає в найближчому майбутньому створення інфраструктури для автомобілів з електричними двигунами, а також заходи зі стимулювання виробництва і придбання цього виду транспорту.
В своєму комюніке ЄК відзначає, що не віддає переваги якій-небудь конкретній технології "зеленого транспорту". Проте, в документі містяться обмеження, які стосуються двигунів, що працюють на біопаливі, відзначає портал EURActiv.com. Крім того, з документа виходить, що електромобілі, на думку Брюсселю, є перспективнішим транспортом в порівнянні з машинами, оснащеними гібридними двигунами.
Для того, щоб підтримати масовий розвиток електромобілів, ЄК пропонує забезпечити розгортання мережі зарядних станцій по моделі нинішніх бензоколонок. "ЄС повинен виконати лідируючу роль в роботі над створенням зарядної інфраструктури на національному і регіональному рівні", - сказано в документі. Європейський інвестиційний банк повинен вивчити можливість стимулювання інвестицій в інфраструктуру і сервіси для "зеленого транспорту".
Необхідність переходу на електричний транспорт пояснюється прагненням ЄС стати менш залежним від нафти і газу, а також скоротити викиди CO2 в атмосферу. На даний момент, на транспорт припадає 25% всіх викидів в атмосферу; автомобілі споживають 73% нафт в Європі. До 2030 року, згідно з прогнозами ООН, кількість автомобілів у світі подвоїться і досягне 1,6 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас