Південна залізниця до Євро-2012 запустить швидкісний поїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна залізниця до Євро-2012 запустить швидкісний поїзд

2257
Південна залізниця і “Укрзалізниця” готують інфраструктуру для запуску до Євро-2012 швидкісного залізничного сполучення між Харковом і Києвом.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні на брифінгу в Харкові начальник Південної залізниці (ПЗ) Віктор Остапчук.
"Ми ведемо роботу разом з “Укрзалізницею”, аби підготувати всю нашу інфраструктуру для пропуску швидкісних поїздів від Харкова до Києва. Я гадаю, що на початку 2012 року перші такі поїзди експлуатуватимуться", - сказав начальник ПЗ.
За словами Остапчука, Південна залізниця запланувала придбання нових швидкісних поїздів. "Заплановано придбання двох нових швидкісних поїздів. Ведемо зараз з декількома лізинговими компаніями роботу з придбання нового рухомого складу. Це будуть або двоповерхові поїзди подвійного живлення, або інша техніка", - сказав Остапчук.
Також він відзначив, що робота з приведення залізничних колій і інфраструктури залізниці до міжнародних стандартів вестиметься і у напрямі російського кордону.
Остапчук запевнив, що впродовж наступного року "всі станції, зупинки, платформи будуть приведені в порядок".
Крім того, начальник ПЗ повідомив, що станція Козача Лопань реконструюватиметься, починаючи з січня 2010 року. "Це будуть північні ворота України", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас