США критикують наміри Ізраїлю будувати житло в Єрусалимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США критикують наміри Ізраїлю будувати житло в Єрусалимі

Нерухомість
427
Влада США виступає проти будівництва Ізраїлем нового житла в східному Єрусалимі, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на заяву прес-секретаря Білого дому Роберта Гіббса.
"США виступають проти нового ізраїльського будівництва в Східному Єрусалимі", - заявив представник Білого дому Роберт Гіббс, закликавши якнайскоріше відновити ізраїльсько-палестинські переговори, що зайшли в безвихідь. За словами представника Білого дому, жодна зі сторін не повинна робити односторонніх дій до переговорів.
Раніше ізраїльська влада заявила, що вона планує побудувати 692 нові квартири в Східному Єрусалимі. Палестинська сторона наполягає на повному припиненні поселенської активності, у тому числі в Східному Єрусалимі, який палестинці мають намір проголосити столицею своєї майбутньої держави.
В Брюсселі "виказали занепокоєння" у зв'язку з рішенням Ізраїлю. У комюніке, поширеному від імені Швеції, що головує зараз в ЄС, відзначається, що "будівництво житла на окупованих територіях є незаконним".
"США розуміють, що Єрусалим - це проблема, що глибоко хвилює ізраїльтян і палестинців, а також іудеїв, мусульман і християн. Ми віримо, що через чесні переговори сторони можуть прийти до спільного рішення, яке здійснить сподівання стосовно Єрусалиму обох сторін і стане гарантією його статусу для людей по всьому світу", - відзначив Гіббс.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас