Японія збільшила в листопаді промвиробництво на 2,6% за рахунок експорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія збільшила в листопаді промвиробництво на 2,6% за рахунок експорту

Казна та Політика
280
Промислове виробництво виросло в Японії за підсумками листопада на 2,6% в порівнянні з попереднім місяцем на тлі пожвавлення експорту, свідчать опубліковані в понеділок офіційні дані.
Листопадовий показник, який виявився найвищим за останні шість місяців, перевищив на 0,2 процентного пункту середній прогноз аналітиків.
В порівнянні з аналогічним періодом 2008 років зниження виробництва склало 3,9%.
За прогнозами компаній, в грудні вони збільшать виробництво на 3,4%, січні - 1,3%.
Як повідомило агентство Bloomberg, японські акції виросли після публікації даних про зростання обсягу випуску промислової продукції, індекс Nikkei 225 додав у понеділок 1,4%.
За іншими опублікованими в понеділок даними, оборот роздрібної торгівлі знизився в листопаді в Японії на 1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і зріс на 0,2% в порівнянні з попереднім місяцем. У минулому місяці знов було зафіксовано зниження зарплат. Таким чином, внутрішній попит залишається слабким і не в змозі підтримати пожвавлення японської економіки. В той же час в листопаді Японії вперше з початку кризи вдалося збільшити експорт на ринки Азії в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас