Ринок акцій України в четвер завмер чекаючи корекції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України в четвер завмер чекаючи корекції

Фондовий ринок
157
На ринку акцій України в четвер його учасники активно фіксували прибуток чекаючи корекційного руху вниз. Відсутність єдиної тенденції на світових торговельних майданчиках країни призвела до високої волатильності торгів, у результаті індекси закрилися практично на рівнях середи: індекс "Української біржі" знизився на 0,45% - до 1190,70 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" впав на 0,74% - до 469,81 пункту.
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин відзначив агентству "Інтерфакс-Україна", що внутрішнє новинне тло переважно нейтральне, негативним фактором залишається тільки девальвація гривні на міжбанківському валютному ринку і відсутність ефективних дій Нацбанку України, спрямованих на ослаблення цієї тенденції.
Експерт вважає, що валютна нестабільність ще істотно не вплинула на фондовий ринок, - виключенням стали акції банків, які виглядають досить слабко на тлі ринку.
Український ринок продовжує випливати за зовнішньою кон'юнктурою світових ринків: експерти схильні вважати, що він увійшов у зону корекції й це підтверджують технічні індикатори як українських, так і світових індексів.
"Торги відкрилися зростанням, незважаючи на негативні показники індексів інших країн. Після виходу статистики США український ринок почав коригуватися. На сировинних ринках також переважали продажі, що робило додатковий тиск на котирування українських акцій", - прокоментував ситуацію на ринку керівник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко.
Експерт відзначив, що в четвер гарним попитом користувалися акції "Азовсталі" й "Центренерго", тоді як щодо інших паперів пропозиція перевищувала попит.
Крім того, повідомив Грищенко, на ринку спостерігається цікава тенденція: зростає інтерес до паперів другого і третього ешелону (Ясиновський коксохім, ЛуАЗ, Нижньодніпровський трубний завод, "Стірол"), які практично не торгувалися протягом останніх шести місяців.
Експерт також прогнозує збереження в п'ятницю тенденції до зниження.
Трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінскіх повідомив, що в четвер у суверенному секторі "довгі" Україна'16 і Україна'17 виросли на 0,5% кожна. За даними інвесткомпанії, у секторі корпоративних емітентів покупки припали на єврооблігації Укрексімбанк'09 і ПриватБанк'12, продажі - на "довгі" бонди Укрексімбанк'16 і Альфа-банк (Україна), бонди "Азовсталі" з погашенням в 2011 році показали зростання 0,5%.
На "Українській біржі" у четвер більшість акцій, що торгувалися, показали змішану динаміку: найбільше зростання зафіксовано за акціями ЛуаЗу (+11,76%), "Азовсталі" (+5,26%) і Ясиновського коксохіму (+5,23%), найбільше падіння - за акціями "Центренерго" (-2,16%), Укрсоцбанку (-1,35%) і Райффайзен Банку Аваль (-0,99%)
На "Українській біржі" у четвер укладена 671 угода на суму 13 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС, за даними інвестгрупи "ТАСК", інтерес інвесторів викликали акції "Азовсталі" (+5,7%) і Запорізької кондитерської фабрики (-7,73%).
На "ринку котирувань" ПФТС у четвер укладено 32 угоди на суму 1,5 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС подешевшали акції Райффайзен Банку Аваль - на 3,23%, Центренерго - на 2,54%. У лідерах зростання акції "Азовсталі" - на 4,29%. Інтерес інвесторів викликали акції Алчевського меткомбінату (+0,56%) і Єнакієвського метзаводу (+0,88%).
На "ринку заявок" ПФТС укладено 127 угод на суму 9,7 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас