Шлапак: Приватизація Одеського припортового заводу узгоджена з Президентом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Приватизація Одеського припортового заводу узгоджена з Президентом

Казна та Політика
467
Приватизація Одеського припортового заводу погоджена із Президентом України Віктором Ющенком. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак.
"Ця позиція була погоджена із Президентом", - сказав він. Він відзначив, що раніше рішення В.Ющенко про заборону приватизації ОПЗ було пов'язане з тим, що приватизацію підприємства планувалося провести в пакеті з низкою інших об'єктів, із чим глава держави не згодний.
Тепер же, за словами О.Шлапака, досягнута домовленість про окремий продаж ОПЗ.
Як повідомлялося, Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив учора конкурс із продажу державного пакета акцій у розмірі 99,567% ВАТ "Одеський припортовий завод". Згідно з повідомленням, початкова ціна пакета становить 4 млрд. грн. Конкурс відбудеться через 75 днів з моменту його оголошення. За інформацією виконувача обов'язків голови ФДМУ Дмитра Парфененка, реалізаційна ціна планованого до продажу держпакета ВАТ "Одеський припортовий завод" може скласти близько 1 млрд. дол.
Нагадаємо, конкурс із продажу 99,52% акцій Одеського припортового заводу планували провести 20 травня 2008 року. Однак Рада національної безпеки та оборони України 16 травня ц.р. заборонила уряду та Фонду державного майна України здійснювати приватизацію державних пакетів акцій енергокомпаній, Одеського припортового заводу і деяких інших підприємств. Рішення РНБО було введено в дію указом Президента.
7 липня 2008 р. В.Ющенко знову призупинив дію розпорядження Кабміну про приватизацію Одеського припортового заводу.
Довідка ВАТ "Одеський припортовий завод " (м. Південне, Одеська обл.) - другий за розміром виробник аміаку і карбаміду та третій - з випуску азотних добрив в Україні, спеціалізується на перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
Завод є монополістом на загальнодержавному ринку спеціалізованих послуг із прийому, охолодження і перевантаження аміаку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас