Експерт: Ринкова вартість ОПЗ з урахуванням поточної ситуації складає близько 1,6 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ринкова вартість ОПЗ з урахуванням поточної ситуації складає близько 1,6 млрд грн

347
Ринкова вартість Одеського припортового заводу (ОПЗ) з урахуванням поточної ситуації становить порядку 200-250 млн дол., або близько 1,6 млрд грн. Так прокоментувала інформацію про оголошення сьогодні Фондом державного майна конкурсу із продажу ОПЗ аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Тамара Левченко.
"Не варто забувати, що перший квартал підприємство закінчило зі збитком, доходи від продажів упали майже в 2 рази", - відзначила аналітик. За її словами, сьогодні не найкращий час для продажу заводу: ціни на добрива перебувають на рівні 2007 року, і хоча надалі вони, швидше за все, будуть рости, але ринок оживе не раніше 2010 року.
На думку Т.Левченко, претендентами на купівлю ОПЗ, найімовірніше, залишаться ті ж компанії, які були допущені до конкурсу торік – це "Нітроферт", "Єврохім", "Нортима". У вітчизняних компаній, за її словами, відсутні істотні переваги перед російськими: українські заводи одержують газ за ціною більш ніж 200 дол. за тис. куб. м, а російські компанії - по 80-90 дол. за тис. куб. м. Більше того, у порівнянні з минулим роком значно впали ціни на продукцію ОПЗ, зокрема, зараз аміак коштує порядку 180 дол./т (торік - 800 дол./т), карбамід 240 дол./т ( торік - 750-800 дол./т). Т.Левченко також відзначила, що певний інтерес у російських інвесторів викличе кінцева ділянка аміакопроводу Тольятті-Одеса.
Як повідомлялося, Фонд державного майна України (ФДМУ) оголосив сьогодні конкурс із продажу державного пакета акцій у розмірі 99,567% ВАТ "Одеський припортовий завод". Згідно з повідомленням, початкова ціна пакета становить 4 млрд. грн. Конкурс відбудеться через 75 днів з моменту його оголошення.
За інформацією виконувача обов'язків голови ФДМУ Дмитра Парфененка, реалізаційна ціна планованого до продажу держпакета ВАТ "Одеський припортовий завод" може скласти близько 1 млрд. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас