Вкладники просять Ющенка ветувати мораторій на відчуження іпотечних квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники просять Ющенка ветувати мораторій на відчуження іпотечних квартир

Кредит&Депозит
2101
Громадська організація "Союз захисту вкладників" (Запоріжжя) просить Президента Віктора Ющенка ветувати прийнятий Верховної Радою закон про введення мораторію на відчуження у фізосіб житлової нерухомості, що є заставою по кредитах.
Про це говориться в повідомленні Асоціації українських банків.
"Запорізький "Союз захисту вкладників банків" звернувся до Президента України із проханням накласти вето на закон про мораторій на стягнення закладеного житла", - говориться в повідомленні.
Члени громадської організації вважають, що даний закон зіштовхує інтереси позичальників і вкладників, що збільшує соціальну напругу.
"Замість глибоких антикризових заходів, що дозволяють економіці країни в найкоротший термін вийти із кризи і зберегти робочі місця для працездатного населення, Верховна Рада приймає популістські закони, що зіштовхують інтереси позичальників і вкладників. Це ще більше посилює соціальну напругу серед споживачів банківських послуг, значна частина яких сьогодні не має доступу до своїх заощаджень", - говориться в зверненні.
На думку вкладників, ветування даного закону було б справедливим з погляду захисту їх інтересів.
Нагадаємо, 21 травня парламент 237 голосами прийняв у цілому законопроект № 3459-1, яким увів мораторій на відчуження у фізичних осіб житлової нерухомості, що є заставою по кредитах.
Після цього НБУ і банківські асоціації закликали Президента ветувати даний закон.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас