Кабмін візьме участь у докапіталізації 5 приватних системних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін візьме участь у докапіталізації 5 приватних системних банків

Казна та Політика
1936
Уряд візьме участь у докапіталізації 5 приватних системних банків. Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи в Києві на Всеукраїнському засіданні з головами сільських і селищних сільрад, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це ті банки, які фактично були знищені своїми власниками заради одержання вигоди", - сказала Тимошенко.
Вона підкреслила, що з 186 українських банків, 20 повністю припинили платежі по зобов'язаннях, інші зазнавали певних труднощів зі здійсненням платежів. "І тільки 2 державних банки - Ощадбанк і "Укрексімбанк" не припиняли платежі. Це доказ того, що держава і уряд працюють", - сказала вона.
Раніше Нацбанк подав уряду заяву на рекапіталізацію 7 банків (Банк "Надра", "Родовід Банк", банк "Фінанси та кредит", "Укрпромбанк", "Укргазбанк", "Імексбанк" і банк "Київ").
У той же час 20 травня в.о. міністра фінансів Ігор Уманський підтвердив, що власники "Імексбанка" припинили переговори з урядом щодо його участі в докапіталізації банку.
Він уточнив, що відповідно до розробленого Нацбанку критерію рекапіталізації за участю держави підлягають 26 українських банків, що належать до I-II групі. За кожним з них Нацбанком розроблена програма щодо рекапіталізації. При цьому 19 банків взяли на себе зобов'язання реалізувати зазначену програму власними силами. "Сім банків не підтвердили, що вона (рекапіталізація) буде проведена. Це системні банки, які ми ухвалюємо до розгляду", - сказав Уманський.
Нагадаємо 21 квітня ц.р. Тимошенко заявляла, що рекапіталізація комерційних банків не пов'язана із траншем МВФ. "Це не пов'язано із траншем МВФ... Але це один з елементів програми, погодженої із МВФ", - сказала вона. За словами прем'єра, у державному бюджеті передбачені кошти для рекапіталізації, якої підлягають банки за узгодженням власника з контрольним пакетом акцій держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас