Зростання ринку цінних паперів спровоковане позитивними новинами із зовнішніх ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ринку цінних паперів спровоковане позитивними новинами із зовнішніх ринків

Фондовий ринок
217
Зростання українського ринку цінних паперів спровоковане позитивними новинами із зовнішніх ринків.
Таку думку РБК-Україна висловив партнер інвестиційної компанії Regata Investments Юрій Алексєєнко.
Він відзначив, що в перших числах травня зовнішні ринки виросли на 6-8%. "Саме в ці дні зовнішні ринки підросли, і тоді ж сформувався обсяг замовлень на наш ринок від нерезидентів", - відзначив експерт. Він додав, що звіти компаній за перший квартал і минулий рік не вплинули на ситуацію на ринку.
Алексєєнко додав, що через потік негативних новин про ситуацію в банківському секторі України недооціненими залишалися акції Райффайзен банк "Аваль" і "Укрсоцбанку", які залучили кошти материнських банків з-за кордону. "Нерезиденти готові заходити на рік-два, оскільки розуміють, що папери "Авалю" і "Укрсоцбанку" не можуть коштувати стільки, скільки вони коштують зараз", - сказав експерт.
Він відзначив високий попит на цінні папери цих двох банків, а також інтерес до акцій деяких металургійних підприємств, не дивлячись на зниження обсягів виробництва металургів у квітні. За його словами, політична нестабільність, зокрема, очікування президентських виборів, відбила інтерес у потенційних інвесторів до акцій енергетичних компаній.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас