Компанія CS одержала сертифікат ІSO 8583 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія CS одержала сертифікат ІSO 8583

Енергетика
865
Компанія CS продовжує розвивати партнерське співробітництво з Українським процесінговым Центром (UPC). Компанія одержала сертифікат на реалізацію протоколу обміну даними на основі стандарту ІSO 8583.
Ця подія відкриває нові можливості в області інтеграції інформаційних систем Компанії CS і рішень по обробці карткових транзакцій UPC, а також реалізації інтегрованих багатофункціональних рішень. Одна з них - можливість здійснювати операції з картковим рахунком клієнта через систему іFOBS. Таким чином, банк, експлуатуючи іFOBS, зможе залучати нових клієнтів, надаючи їм повний спектр можливостей по роботі з картковими рахунками за допомогою інтернет-банкінгу. Крім того, сертифікація дозволяє включити в подальші плани Компанії CS реалізацію Системи єдиного залишку на картковому рахунку клієнта.
"Це співробітництво дуже важливо для нас, тому що дозволить нашим банкам-клієнтам надавати найсучасніші банківські послуги в частині поточних і карткових рахунків, - говорить Антон Романчук, Голова Правління UPC. - У майбутньому банки зможуть працювати з єдиним банківським рахунком, що буде функціонувати як поточний і картковий одночасно".
Зазвичай, методи, які використовуються для обробки фінансових операцій з картковими рахунками, мають безліч недоліків, один із яких пов'язаний із затримками в обробці інформації. В результаті банк не завжди може контролювати стан карткового рахунку клієнта. Впровадження Системи єдиного залишку на картковому рахунку клієнта дозволяє забезпечити рішення цієї проблеми. Банк, використовуючи дану систему, зможе уникнути погрози несанкціонованого овердрафту, не обмежуючи клієнта в роботі з його картковим рахунком.
У цілому експлуатація даного програмного продукту дозволить банку завжди мати найактуальнішу інформацію про стан карткового рахунку клієнта й визначати логіку авторизації операцій, а клієнтам банку - завжди мати доступ до своїх рахунків. Зокрема, клієнти банку будуть мати можливість здійснювати операції з картковим рахунком за допомогою різних каналів (банкомати, POS-термінали, клієнт-банк); при цьому інформація про актуальний стан рахунку буде автоматично синхронізуватися із процесінговым центром.
Надалі реалізація інтегрованих рішень дозволить компанії надавати банкам кращі програмні продукти, що володіють ще більш об'ємною функціональністю.
Про UPC
Український процесінговый центр - незалежний процесінговый центр, що працює в Україні з 1997 року. UPC надає банкам послуги по процесуванню платіжних карт, підтримку банкоматів, POS-терміналів і кіосків самообслуговування, програмне забезпечення для карткового бізнесу, а також аутсорсінг банкоматів. На сьогоднішній день компанія обслуговує більше 7 тис. банкоматів, більше 11 млн. карт і проводить близько 33 млн. транзакцій на місяць. UPC має статус MSP і Vіsa Net Processor у міжнародних платіжних системах MasterCard і Vіsa. Компанія обслуговує 58 банків в Україні й 3 банки в країнах Східної Європи.
Про ІSO 8583
ІSO 8583 - стандарт ІSO, що описує процес передачі й формат фінансових транзакцій систем, що обробляють дані платіжних карт. Протокол ІSO 8583, використовуваний процесінговим центром, стає усе більше затребуваним і надає більші можливості для нарощування функціональності продуктів.
Про Компанію CS
Компанія CS спеціалізується на www.csltd.com.ua розробці, впровадженні, комплексному супроводі та розвитку систем автоматизації для банків і страхових компаній.
За одинадцять років роботи у сфері інформаційних технологій Компанія CS стала безумовним лідером серед українських розробників банківських автоматизованих систем. Кожен третій банк, а також провідні страхові компанії використовують наше програмне забезпечення. На даний момент Компанія CS є єдиним в Україні розробником програмного забезпечення для банків, що має статус Сертифікованого партнера Oracle.
Про систему iFOBS
iFOBS - система єдиного документообігу між банком і клієнтами (як фізичними, так і юридичними особами) за допомогою Internet, яка розроблена спеціально для банків, що надають широкий спектр через велику мережу філіалів.
У системі реалізована технологічна платформа електронного банкінгу для обслуговування корпоративних клієнтів, сегменту СМБ і приватних клієнтів.
Як базові версії клієнтських місць передбачені модулі інтернет-банкінгу і РС-банкінгу; також доступні PDA-банкінг, Mobile-банкінг та SMS-банкінг.
У базовій версій системи iFOBS реалізований наступний набір функцій:
• перегляд і виконання активних операцій (робота з рахунками кредитами, депозитами і т.д.);
• експорт/імпорт документів;
• авторизація документів у головному підприємстві;
• розміщення заявок на проведення регулярних платежів і на операції з валютою;
• обмін повідомленнями і файлами з банком;
• отримання фінансової інформації загального профілю;
• інтеграція з картковими процесінгами, робота з пластиковими картами;
• робота з Forex;
• інтеграція з корпоративною системою ERP;
• настройка бізнес-правил системи.
Під час розробки були закладені широкі можливості по подальшому розширенню функціональності і переліку сервісів.
У реалізованій додатковій функціональності варто виділити наступні підсистеми:
iFOBS.eSalary. Підсистема реалізації зарплатних проектів банку.
iFOBS.Statements. Підсистема призначена для розсилки виписок різних форматів по рахунках клієнтів банку.
iFOBS.RegisterMe - заповнення клієнтом заявки на отримання банківських послуг.
iFOBS.Prepaids - купування карток і ваучерів.
iFOBS.UtilityPayments - сплата комунальних послуг.
iFOBS.BudgetaryManagement. Дозволяє створити систему контролю виконання бюджету корпорації, дочірні компанії якої розподілені територіально і обслуговуються як в одному, так і в різних філіалах банку.
iFOBS.Manager.
iFOBS.Cards.
iFOBS створена на основі сервіс-орієнтованої архітектури (SOA) що дозволяє швидко коректувати бізнес-логіку для адаптації до умов ринку.
За матеріалами:
СіЕс Інтегра
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас