Fitch знизив прогноз зростання японської і німецької економік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизив прогноз зростання японської і німецької економік

Казна та Політика
252
Рейтингове агентство Fitch Ratings провело найбільш істотний перегляд прогнозу щодо зростання економіки убік зниження відносно Німеччини, Японії (у яких очікується скорочення ВВП на 3,7% і 6,7% відповідно) і деяких частин Східної Азії, де прихильність складному кредитному середовищу є низькою.
Про це говориться в опублікованому Fitch Ratings новому прогнозі глобальної економіки з оновленими оцінками по ВВП на 2009 рік.
Як повідомили в рейтинговому агентстві, на думку Fitch, захищеними здаються далеко не всі країни. У міру ослаблення перспектив кінцевого попиту, погіршення доступності кредитних ресурсів і зниження завантаження потужностей до рекордно низьких значень компанії активно урізують інвестиційні плани.
За прогнозами Fitch, скорочення інвестицій у бізнес у більшості країн з розвиненою економікою в 2009 році буде виражено двозначним числом. Поряд з різким зростанням безробіття, це суттєво підсилює вплив коректування споживчих видатків та інвестицій у житлову нерухомість. У той час як на найбільших ринках, що розвиваються, - у Бразилії, Росії, Індії і Китаї - зростання, як очікується, залишиться позитивним на рівні 3,2%, на багато країн з економікою, що розвивається, чинять серйозний вплив спад в сфері світової торгівлі, зниження цін на сировинні товари і потоків капіталу. Цього року прогнозується скорочення світового ВВП на 2,7%.
Fitch вважає, що на тлі великомасштабних державних інтервенцій, спрямованих на стабілізацію фінансового сектору, стимулюючі заходи в рамках політики, що проводиться, підтримувані впливом на споживчі доходи більш низьких цін на сировинні товари, будуть сприяти помірному відновленню, починаючи орієнтовно з кінця року.
"Найбільші ринки, що розвиваються, повинні також стати джерелом стабільності, після того як почнеться поновлення зростання в провідних економіках. Проте, прогнозовані темпи глобального відновлення економіки в 2010 році будуть суттєво нижчими від тренду, що передбачає подальше збільшення безробіття. У деяких країнах, включаючи Великобританію та Іспанію, в 2010 році очікується особливо низьке зростання через зниження використання позикових коштів", - говориться в повідомленні агентства.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас