Загроза банкрутства GM обвалила акції американських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Загроза банкрутства GM обвалила акції американських компаній

Фондовий ринок
1123
Загроза банкрутства найбільших американських автовиробників General Motors і Chrysler обрушила акції американських компаній. Це відбулося після того, як адміністрація Барака Обами різко розкритикувала план реструктуризації General Motors, а також звільнення голови GM Ріка Вагонера. Про це пише Financial Times.
На хвилі побоювань із приводу майбутнього американського автогіганту, акції GM упали на 25,4% до $2,70 за одну акцію. Акції ще одного лідера американського автомобілебудування, компанії Ford, яка раніше відмовилася від державної допомоги, подешевшали на 2,8%. Ціна однієї акції склала $2,76.
Як уже повідомлялося раніше, акції банків і фінансових інститутів по всій Європі впали на тлі антикризових заходів у фінансовому секторі.
У Шотландії розорився ощадний банк Dunfermline, що спеціалізувався на фінансуванні будівництва і продажі нерухомості. Банк Англії заявив, що за рішенням уряду були проведені розподіл і продаж Dunfermline. Основну частину його бізнесу придбав британський банк Nationwide. Як результат, акції HSBC Holdings подешевшали на 3,9%, акції найбільшого нідерландського банку ING Group опустилися на 11%, а британського Barclays - на 12,4%.
Падіння акцій Bank of America склало 17,9%. Ціна однієї акції склала $6.03. У той же час акції Citigroup упали на 11.8% до $2,31 за одну акцію. Акції Wells Fargo подешевшали на 14,2% до $13,37 за акцію.
Сектор страхування також постраждав. Акції американської компанії Lincoln National упали на 38,2% до $6,41 за одну акцію.
Аналітики також висловили побоювання із приводу того, що розбіжності між лідерами країн великої двадцятки на саміті, який пройде на цьому тижні в Лондоні, можуть звести нанівець усі спільні зусилля щодо оздоровлення світової економіки.
У цілому, фінансовий сектор США впав на 9,4%.
Як повідомляє видання, акціям деяких фінансових інститутів все-таки вдалося уникнути падіння. Приміром, акції Fifth Third піднялися на 5,5% до позначки $2,48 за одну акцію.
Акції компанії Visa упали порівняно слабко - на 1,4% до $53.50 за акцію.
Індекс Dow Jones industrial average опустився на 3,3% до позначки 7,522.02 пунктів, а позабіржовий індекс цінних паперів упав на 2,8% до позначки 1,501.80 пунктів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас