Експерт: Для створення нової світової валюти потрібно 5-10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Для створення нової світової валюти потрібно 5-10 років

Валюта
1930
Ініціатива Президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва про створення нової світової валюти може бути реалізована протягом 5-10 років. Про це заявив директор Інституту економіки і прогнозування НАН України Валерій Геєць.
"Це одна зі стратегій побудови нового полівалютного світу, які озвучуються останнім часом, і вона полягає в пошуку альтернативи кредитній експансії останніх 30 років, у тупику якої всі опинилися", - вважає експерт.
За його словами, "необхідно створити економічну конструкцію, яка буде стояти за світовим платіжним засобом, а це мінімум 5-10 років. Швидше можуть з'явитися регіональні валюти, створення яких ініціюють в Латинській Америці, Азії".
Як повідомляє газета "Хрещатик", Геєць також підкреслив, що Україні треба задуматися над участю в регіональних фінансово-кредитних системах, якщо такі почнуть створюватися.
"Хоч ми і наробили своїх помилок, ми, насамперед жертви існуючої системи кредитної експансії, яку ми завчасно не обмежили 5 років тому", - відзначив він.
У Казахстану, як вважає експерт, "є ресурси, у тому числі інтелектуальні, щоб потрапити в число засновників нової системи, у випадку з Україною в нас такі ресурси відсутні".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас