Банкіри пропонують впровадити повноцінну компенсацію процентної ставки за іпотечним кредитом через податковий кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри пропонують впровадити повноцінну компенсацію процентної ставки за іпотечним кредитом через податковий кредит

Кредит&Депозит
314
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" розробила і передала для розгляду та прийняття в законодавчі і контролюючі органи пропозиції щодо внесення змін у Закон України "Про податок з доходів фізичних осіб", виступаючи за те, щоб включити до складу податкового кредиту всю суму відсотків по іпотечному житловому кредиті, оплачених протягом податкового року.
Чинною на сьогодні нормою податкової компенсації оплачених відсотків по іпотечному кредиті (як у гривні, так й у валюті) позичальники як правило не користуються. Причина - незначна сума річної компенсації оплачених відсотків по іпотечному кредиті, що вираховується, згідно ст. 10 Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб".
Пропоновані зміни до Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" від 22.04.2003 №889-І передбачають можливість віднесення позичальником до податкового кредиту всієї суми відсотків за іпотечним кредитом, оплаченим протягом року за умови, що придбана нерухомість є основним місцем проживання платника.
Експерти УКБС упевнені, що втрати державного бюджету в результаті прийняття відповідних змін будуть компенсовані. По-перше, завдяки істотному збільшенню податку з доходів фізичних осіб (збільшиться кількість громадян, які офіційно та добровільно будуть декларувати свої доходи).
По-друге, детінізації фонду заробітної плати та відповідно національної економіки. По-третє, пропоновані зміни нададуть додаткового стимулу житловому будівництву, а також будуть сприяти підвищенню ліквідності і прозорості іпотечного кредитування в Україні.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас