Експерт: Українські металурги займають місце китайців на азіатських ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українські металурги займають місце китайців на азіатських ринках

259
Українські металурги скористалися зниженням експорту сталі з Китаю, щоб закріпитись на азіатських ринках.
Як відзначає аналітик компанії Foyil Securities Ісмаїл Сафаралієв, у результаті за 7 міс. 2008 р. зростання вітчизняної металургійної галузі склало 4,5%.
"У зв'язку з тим що Китай впродовж останніх місяців значно скоротив експорт сталі, українські металурги успішно займають азіатські ринки, - говорить аналітик. - Зокрема, у першій половині 2008 року ми відзначаємо позитивну динаміку постачань плоского і довгомірного прокату у порівнянні з аналогічним періодом минулого року".
Така тенденція спостерігається на тлі досить високих цін на сталь. Аналітики компанії Foyil Securities вважають, що не варто чекати подальшого зростання цін у галузі і не виключають невеликої корекції, яка не повинна перевищити 5%.
"У першому півріччі крупні підприємства ("Криворіжсталь", ММК ім. Ілліча) трохи знизили об'єми виробництва внаслідок недопостачання залізорудної сировини і коксівного вугілля, - відзначає Сафаралієв. – Проте, у галузі спостерігається досить позитивна тенденція і за підсумками другого кварталу 2008 року ми побачимо хороші показники чистого прибутку".
Аналітик нагадав, що за даними Китайської митної служби, експорт сталі з Китаю у червні 2008 р. склав 5,22 млн т, що на 17,9% нижче за аналогічний період минулого року. За перші 6 міс. поточного року цей показник склав 26,94 млн т (-20,2%).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас