Мінекономіки визначило коригувальний коефіцієнт до ставок рентної плати за нафту і газовий конденсат 1,3042 за липень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки визначило коригувальний коефіцієнт до ставок рентної плати за нафту і газовий конденсат 1,3042 за липень

Енергетика
176
Міністерство економіки визначило величину коригувального коефіцієнта до ставок рентної плати за нафту і газовий конденсат 1,3042 за липень.
Про це сказано у повідомленні Мінекономіки.
Розраховуючи коефіцієнт, Мінекономіки враховувало середню ціну одного бареля нафти Urals 130,42 доларів, обчислену відповідно до щоденних котирувань, сформованих на Міжнародній нафтовій біржі (Лондон, International Petroleum Exchange) у липні.
Розрахунок коригувального коефіцієнта із прив'язкою до ціни нафти на Лондонській біржі проводиться Мінекономіки з червня.
Механізм розрахунку визначено у законі №2481 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів", прийнятому Верховною Радою 3 червня.
Відповідно до цього механізму обчислення, Мінекономіки для кожного звітного періоду визначає коефіцієнт шляхом розподілу середньої ціни одного бареля нафти марки Urals, сформованої на момент завершення торгів нафтою на Лондонській біржі, на базову ціну нафти.
Під базовою ціною мається на увазі ціна нафти Urals, що дорівнює 100 доларів за барель.
Як повідомляло агентство, раніше коригувальний коефіцієнт обчислювався Мінекономіки для кожного звітного періоду шляхом розподілу середньозваженої (за обсягом) ціни однієї тонни нафти на базових умовах поставки (перевалочний комплекс), сформованої на останньому у звітному періоді аукціоні, на базову ціну однієї тонни нафти 1940,83 гривні без урахування ПДВ.
Якщо величина коригувального коефіцієнта, обчислена Мінекономіки у звітному періоді, була нижчою, ніж величина, обчислена за вартістю нафти, сформованою у процесі її митного оформлення під час ввозу на територію України з Росії, або у разі, якщо у звітному періоді аукціони не проводилися, застосовувався коефіцієнт, обчислений за динамікою митної вартості нафти.
Величину коригувального коефіцієнта за динамікою митної вартості нафти обчислює Міністерство фінансів за даними Державної митної служби, виходячи з середнього рівня митної вартості нафти за звітний період й у базовому періоді (з 1 січня по 1 грудня 2006 року).
За червень коригувальний коефіцієнт до ставок рентної плати за нафту і газовий конденсат, обчислений Мінекономіки, становив 1,286.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас