Столиця недоотримує від "Київміськбуду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столиця недоотримує від "Київміськбуду"

Казна та Політика
177
Бюджет Києва не одержує всі доходи від "Київміськбуду". Таке припущення висловив директор будівельно-інвестиційної компанії "Київ Житло-Інвест" В'ячеслав Молотков в інтерв'ю газеті "Дело".
"Київміськбуд" - це забудовник, на частку якого припадає близько 40% будівельного ринку столиці. На думку Молоткова, він міг би платити в скарбницю столиці гарні гроші. "Однак він працює у зв'язці з відомим банком, що може дозволити основну частину доходів виплачувати певному колу осіб. Припускаю, що бюджет Києва в це число не входить", - заявив директор "Київ Житло-Інвест".
Серед причин, через які іноземним компаніям важко купити "Київміськбуд", Молотков виділив непрозорість структури роботи холдингу. "Через цю причину неможливо провести процедуру due diligence (всебічне дослідження вірогідності надаваної інформації - ред.). І як результат - серйозним закордонним компаніям складно купити такий холдинг, як "Київміськбуд", - заявив Молотков.
Хоча іноземний інвестор дуже зацікавлений у покупці холдингу. "Це ласий шматок на будівельному ринку Києва. Але він так структурований, що для публічної компанії з високими стандартами корпоративної культури купити його складно", - додав директор "Київ Житло-Інвест".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас